Начало За нас Реклама Контакти

Пъстърва по флорентински

Снимка за Пъстърва по флорентински
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Кухнята на Флоренция е пълна с вкус и аристократизъм, в което ще се уверите, когато опитате това богато и необикновено апетитно рибно печиво.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 филета от пъстърва
  2. 400 г спанак
  3. 1 с. л. зехтин
  4. 1 скилидка чесън с люспата
  5. 2 с. л. масло
  6. 2 с. л. брашно
  7. 400 мл прясно мляко
  8. 100 г кашкавал, едро настърган
  9. 50 г настърган пармезан
  10.  сол и бял пипер на вкус

  11.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се сгорещява. Чесънът се притиска с широката част на ножа, за да се посмачка и цялата скилидка се слага в сгорещения зехтин. Разбърква се, докато стане ароматен, изважда се и се слага измитият и подсушен спанак. Разбърква се няколко секунди, докато завехне. Подправя се със сол и пипер на вкус. Слага се на дъното на съд за печене.

  2. 2.

    Маслото се сгорещява, добавя се брашното и се разбърква на умерен огън около минута. Налива се млякото и се разбърква на тих огън, докато стане гладък сос. Подправя се със сол и пипер на вкус. Добавят се кашкавалът и половината от пармезана.

  3. 3.

    Спанакът се разбърква с две лъжици от соса. Отгоре се поставят филетата, поръсени със сол и пипер, заливат се с останалия сос и се поръсват с останалия пармезан. Запича се за 30 мин. във фурна загрята до 180° С.


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари