Пъстърва на тиган със зеленчуков сос
Съвсем уместно пъстървата се бори за първото място в класацията за най-вкусна сладководна риба по нашите земи. За да й се даде шанс, тя не трябва да бъде готвена повече от десетина минути. Времето се увеличава с няколко минути, ако рибата е едра, а нашата съзтезателка печели допълнителни точки от ароматния зеленчуков сос.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 малки цели пъстърви
- 4 с. л. масло
- 2 глави лук, нарязан на ситно
- 1 голям морков, настърган
- 1 селъри, нарязан на ситно, по желание
- ½ ч. ч. магданоз, нарязан на ситно
- ½ ч. ч. копър, нарязан на ситно
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 4 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 200 мл бяло вино
- 4 с. л. лимонов сок
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се сгорещява в тиган и в него се задушават лукът, морковът и селърито за 4-5 мин. Сместа се разделя на 4 части.
- 2.
Пъстървите се почистват и всяка се поръсва отвън и отвътре с 1 ч. л. от MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
- 3.
Всяка от рибите се приготвя самостоятелно в четирите отделени части от задушените зеленчуци, като се поставя в тигана върху сместа и се задушава по 3 мин. от всяка страна. Слагат се магданозът, копърът и лимоновата кора. Добавя се по 50 мл вино на пъстърва, оставя се да поври 2 мин, покрива се с капак и къкри още 2-3 мин. Залива се с лимоновия сок и се сервира.