Начало За нас Реклама Контакти

Пържени кюфтета

Снимка за Пържени кюфтета
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Никога в ресторант не могат да ви поднесат тези пържени кюфтета, които сте яли у дома в детството си. За много българи най-свидните спомени за мирис на домашна храна и уют са свързани, освен с печените чушки, именно с пържените кюфтета.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 300 г телешка кайма
  2. 300 г свинска кайма
  3. 1 филия хляб
  4. 100 мл бира или прясно мляко
  5. 2 с. л. лук, настърган
  6. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  7. 1 яйце
  8.  сол и черен пипер на вкус
  9. 3 с. л. царевично или пшенично брашно
  10. 50 мл олио за пържене
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Хлябът се накисва в бирата или млякото. Средата се натрошава и се прибавя в купа при двата вида кайма. Слагат се лукът, магданозът, яйцето, сол и пипер на вкус. Каймата се меси поне 5 мин., докато стане хомогенна. Оформят се 8 плоски кюфтета, които се слагат за 10 мин. в хладилника.

  2. 2.

    В загрят тиган се налива олиото. Кюфтетата се овалват в брашното и се изпържват на умерен огън, докато се зачервят добре. Поднасят се с картофено пюре, сезонна салата или туршия.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари