Начало За нас Реклама Контакти

Пълнозърнести спагети

Снимка за Пълнозърнести спагети
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Обикновено новаторските рецепти са доста времеемки и не всеки се решава да ги сготви. Ние ви предлагаме да внесете по-различна нотка в традиционната паста, като новото в случая са пълнозърнестите спагети, все още недостатъчно оценени от кулинарната общност у нас. Опитайта ги и ще останете очаровани от плътния им вкус и приятната им текстура.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г пълнозърнести спагети
  • 200 г моркови, нарязани на тънки кръгчета
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 1 люта чушка, нарязана на ситно, по желание
  • 1 с. л. нарязан пресен риган или 1ч.л. сушен
  • 1 дафинов лист
  • 500 г домати, нарязани на ситно или от консерва
  • 2 гъби, нарязани на филийки
  • 4 с. л. зелени маслини, нарязани на ситно
  • 4 с. л. настърган кашкавал или тофу, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката. Отцеждат се и леко се разбъркват с малко олио или зехтин, за да не се слепят.

  2. 2.

    Лукът се задушава в зехтина, прибавят се чушката и чесънът. Като се задушат, се слагат доматите, гъбите, дафиновият лист, риганът и маслините. Когато сосът се посгъсти, се отстранява от огъня.

  3. 3.

    Спагетите се поднасят залети със соса и поръсени с настъргания кашкавал или тофу, нарязано на малки кубчета.

Идея!
Можете да разбъркате соса със спагетите и да ги запечете, поръсени с кашкавала.

Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари