Пълнозърнести спагети
Обикновено новаторските рецепти са доста времеемки и не всеки се решава да ги сготви. Ние ви предлагаме да внесете по-различна нотка в традиционната паста, като новото в случая са пълнозърнестите спагети, все още недостатъчно оценени от кулинарната общност у нас. Опитайта ги и ще останете очаровани от плътния им вкус и приятната им текстура.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г пълнозърнести спагети
- 200 г моркови, нарязани на тънки кръгчета
- 2 с. л. зехтин
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
- 1 люта чушка, нарязана на ситно, по желание
- 1 с. л. нарязан пресен риган или 1ч.л. сушен
- 1 дафинов лист
- 500 г домати, нарязани на ситно или от консерва
- 2 гъби, нарязани на филийки
- 4 с. л. зелени маслини, нарязани на ситно
- 4 с. л. настърган кашкавал или тофу, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката. Отцеждат се и леко се разбъркват с малко олио или зехтин, за да не се слепят.
- 2.
Лукът се задушава в зехтина, прибавят се чушката и чесънът. Като се задушат, се слагат доматите, гъбите, дафиновият лист, риганът и маслините. Когато сосът се посгъсти, се отстранява от огъня.
- 3.
Спагетите се поднасят залети със соса и поръсени с настъргания кашкавал или тофу, нарязано на малки кубчета.
Идея!
Можете да разбъркате соса със спагетите и да ги запечете, поръсени с кашкавала.