Пълнозърнести бисквитки с шоколадово-фъстъчен крем
С тези великолепни хрупкави бисквити се надяваме да зарадваме не само почитателите на по-диетичните десерти, но и всички останали любители на сладките изкушения. Тестото се прави от два вида брашно и овесени ядки, а кремът, с който се гарнират – от какао, мед и фъстъчено масло.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- за тестото:
- 1 ч. ч. пълнозърнесто или ръжено брашно
- 1 ч. ч. бяло брашно
- 2 с. л. фини овесени ядки
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- ¾ ч. ч. фъстъчено масло
- 2 с. л. масло
- 1 ½ ч. ч. кафява захар
- 2 яйца
- 1 ч. л. ванилова есенция
- за крема:
- 3 с. л. фъстъчено масло
- 1 с. л. какао
- 2 с. л. течен мед
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се двата вида брашно, овесените ядки и содата.
- 2.
В купа се разбиват фъстъченото масло и маргаринът. Прибавят се захарта и яйцата. Слагат се есенцията и брашнената смес. Бързо се омесва меко тесто. Оформят се топчета, които се слагат върху хартия за печене. Сплескват се леко с вилица и се слагат да се пекат в загрята фурна на 180°С около 7-10 мин. Когато изстинат се отделят от хартията.
- 3.
Смесват се фъстъченото масло, какаото и медът и се разбъркват енергично с дървена лъжица. С получения крем се украсяват бисквитките.
Идея:
Прибавете към тестото за бисквитите нарязана на малки парченца ябълка или сушени кайсии. Украсете с натрошени фъстъци.