Начало За нас Реклама Контакти

Пълнозърнести бисквитки с шоколадово-фъстъчен крем

Снимка за Пълнозърнести бисквитки с шоколадово-фъстъчен крем
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - концентрат

С тези великолепни хрупкави бисквити се надяваме да зарадваме не само почитателите на по-диетичните десерти, но и всички останали любители на сладките изкушения. Тестото се прави от два вида брашно и овесени ядки, а кремът, с който се гарнират – от какао, мед и фъстъчено масло.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • за тестото:
  • 1 ч. ч. пълнозърнесто или ръжено брашно
  • 1 ч. ч. бяло брашно
  • 2 с. л. фини овесени ядки
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • ¾ ч. ч. фъстъчено масло
  • 2 с. л. масло
  • 1 ½ ч. ч. кафява захар
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. ванилова есенция
  • за крема:
  • 3 с. л. фъстъчено масло
  • 1 с. л. какао
  • 2 с. л. течен мед

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се двата вида брашно, овесените ядки и содата.

  2. 2.

    В купа се разбиват фъстъченото масло и маргаринът. Прибавят се захарта и яйцата. Слагат се есенцията и брашнената смес. Бързо се омесва меко тесто. Оформят се топчета, които се слагат върху хартия за печене. Сплескват се леко с вилица и се слагат да се пекат в загрята фурна на 180°С около 7-10 мин. Когато изстинат се отделят от хартията.

  3. 3.

    Смесват се фъстъченото масло, какаото и медът и се разбъркват енергично с дървена лъжица. С получения крем се украсяват бисквитките.

Идея:
Прибавете към тестото за бисквитите нарязана на малки парченца ябълка или сушени кайсии. Украсете с натрошени фъстъци.

Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари