Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени ябълки с цвекло

Снимка за Пълнени ябълки с цвекло
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Червеното цвекло е не само полезно, но и изключително апетитно, когато е добре овкусено. Съчетанието с ябълки на пръв поглед може да изглежда малко нетрадиционно, но ви уверяваме, че е крайно сполучливо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 зелени кисели ябълки
  • ½ лимон
  • 1 с. л. мед
  • ½ ч. ч. мариновано червено цвекло, нарязано на малки кубчета
  • 1 с. л. лук, нарязан на ситно
  • 50 г сирене тип дунавия, натрошено на ситно
  • 2 с. л. заквасена сметана
  •   шарен пипер
  •   магданоз за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Ябълките се срязват наполовина и се натриват с лимона. Вътрешността им се издълбава. Във всяка се слага по малко мед и върху него се разпределя сиренето.

  2. 2.

    Смесват се цвеклото и лукът. Всяка ябълка се гарнира с лъжица от цвеклото. Отгоре се поръсват магданоз и пипер и се слага по малко от сметаната. След като са напълнени, ябълките могат да се нарежат на още 4 резена.


Подходящи типове вина
Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари