Пълнени ябълки с цвекло
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Червеното цвекло е не само полезно, но и изключително апетитно, когато е добре овкусено. Съчетанието с ябълки на пръв поглед може да изглежда малко нетрадиционно, но ви уверяваме, че е крайно сполучливо.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 зелени кисели ябълки
- ½ лимон
- 1 с. л. мед
- ½ ч. ч. мариновано червено цвекло, нарязано на малки кубчета
- 1 с. л. лук, нарязан на ситно
- 50 г сирене тип дунавия, натрошено на ситно
- 2 с. л. заквасена сметана
- шарен пипер
- магданоз за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Ябълките се срязват наполовина и се натриват с лимона. Вътрешността им се издълбава. Във всяка се слага по малко мед и върху него се разпределя сиренето.
- 2.
Смесват се цвеклото и лукът. Всяка ябълка се гарнира с лъжица от цвеклото. Отгоре се поръсват магданоз и пипер и се слага по малко от сметаната. След като са напълнени, ябълките могат да се нарежат на още 4 резена.
Подходящи типове вина
Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари