Пълнени тиквички с паста
Свържете познатите италиански вкусове на домати, босилек, паста и пармезан, поставете ги в обятията на пресни и хрупкави тиквички, и за по-малко от 30 минути ще получите чудесно предястие за семейната трапеза.
СъставНеобходими продукти за 2
- 2 тиквички
- 4 с.л. макарони, кускус или друг вид дребна паста
- 4 с.л. домати от консерва, нарязани на ситно
- 1 с.л. босилек, нарязан на ситно
- 6 с.л. настърган пармезан или кашкавал
- олио на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се срязват на две по дължина и вътрешността им се издълбава с лъжичка. Посоляват се и се намазват с олио от всички страни.
- 2.
Пастата се сварява според указанията на опаковката и се отцежда. Смесва се с доматеното пюре, босилека и пармезана.
- 3.
Тиквичките се пълнят с пастата и се запичат за 20 мин. в загрята фурна на 190°С.
Вариации · Заменете пармезана със сирене "Дунавия", нарязано на малки кубчета. · Добавете към доматеното пюре леко запържен чесън. · Направете ефектна украса, като разтопите за 2 мин. настърган пармезан в загрята фурна върху хартия за печене и докато е още горещ, го завийте на фунийка.