Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени тиквички с паста

Снимка за Пълнени тиквички с паста
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Свържете познатите италиански вкусове на домати, босилек, паста и пармезан, поставете ги в обятията на пресни и хрупкави тиквички, и за по-малко от 30 минути ще получите чудесно предястие за семейната трапеза.

СъставНеобходими продукти за 2

  • 2 тиквички
  • 4 с.л. макарони, кускус или друг вид дребна паста
  • 4 с.л. домати от консерва, нарязани на ситно
  • 1 с.л. босилек, нарязан на ситно
  • 6 с.л. настърган пармезан или кашкавал
  •   олио на вкус
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се срязват на две по дължина и вътрешността им се издълбава с лъжичка. Посоляват се и се намазват с олио от всички страни.

  2. 2.

    Пастата се сварява според указанията на опаковката и се отцежда. Смесва се с доматеното пюре, босилека и пармезана.

  3. 3.

    Тиквичките се пълнят с пастата и се запичат за 20 мин. в загрята фурна на 190°С.

Вариации · Заменете пармезана със сирене "Дунавия", нарязано на малки кубчета. · Добавете към доматеното пюре леко запържен чесън. · Направете ефектна украса, като разтопите за 2 мин. настърган пармезан в загрята фурна върху хартия за печене и докато е още горещ, го завийте на фунийка.

Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари