Пълнени тиквички с моцарела и песто
Традиционните пълнени тиквички със сирене в тази рецепта се срещат с богатите средиземноморски вкусове на моцарелата, сушените домати и ароматното песто. Само за 30 минути във вашата кухня можете да приготвите истинско фюжън-ястие.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 тиквички.
- 200 г овче сирене или тип дунавия
- 200 г моцарела
- 2 с. л. нарязани сушени домати или пресни домати на кубчета
- 2 с. л. готов сос песто
- шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се срязват на две по дължина, издълбават се и се поставят за 1 мин. във вряща подсолена вода. Веднага се охлаждат с ледена вода и се подсушават..
- 2.
Сиренето се натрошава и се смесва с нарязаните домати и шарения пипер. Разпределя се в тиквичките. Отгоре се слага по половин лъжица песто и резен моцарела. Запичат се в загрята фурна на 200°С за около 15 мин. и се поднасят топли.
Вариации - Прибавете запържен до хрупкаво бекон и доматен сос.