Пълнени печени картофи
Предлагаме ви бърза и лесна за изпълнение рецепта с минимален брой съставки, с която да внесете приятно разнообразие в делничното си меню. Комбинацията от картофи с кайма е гарантирано сполучлива, а ефектът й е подсилен с малко кашкавал, сметана и мащерка.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 2 едри сварени картофа
- 125 г телешка кайма
- 2 с. л. заквасена сметана
- 2 с. л. настърган пушен или обикновен кашкавал
- ½ ч. л. мащерка, риган или чубрица
- олио
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се срязват по дължина на две и се издълбават с лъжица.
- 2.
В 1 с.л. загрято олио се слага да се запържи каймата, докато се зачерви. Подправя се със сол, пипер и мащерка. Смесва се със сметаната, отделената вътрешност на картофа и кашкавала.
- 3.
С месната смес се напълват картофите и се слагат да се запекат за 15 мин.
Вариации - * Опитайте със ситно скълцано пилешко месо.