Пълнени панирани маслини
Макар да изглеждат почти като ювелирна изработка, тези маслини с хрупкава коричка и нежен пълнеж не изискват чак толкова големи усилия и концентрация. Затова не се плашете и започнете да вадите костилки!
СъставНеобходими продукти за 4
- 16 едри зелени маслини
- 1 ч. л. червен лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 2 с. л. крем сирене
- 50 г шунка, нарязана на съвсем ситно
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 яйце
- 2 с. л. брашно
- 4 с. л. галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Маслините се обезкостяват внимателно, като се прави вертикален разрез по костилката. Трябва да останат цели.
- 2.
Смесват се лукът, чесънът, сиренето, шунката и магданозът и с получената смес се напълват маслините.
- 3.
Пълнените маслини се овалват последователно в брашното, разбитото яйце и галетата и се пържат в сгорещената мазнина, докато леко порозовеят.
Препоръчани напитки: испанско пенливо вино (кава) или сухо и неутрално българско пенливо вино; може и италианско просеко