Начало За нас Реклама Контакти

Бързи веган соба нудъли

Снимка за Бързи веган соба нудъли
70
Време за приготвяне: 70 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Японските подукти имат леко необичаен за българите вкус, но ястията с тях са фини и задълбочени въпреки простотата си. Ако се затуднявате да намерите някоя съставка от тази рецепта, пишете ни на menu@menumag.bg, за да ви помогнем с търсенето.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 6 сушени гъби шийтаке
  • 2 с. л. олио
  • 3 с. л. оризов оцет
  • 1 пакетче мисо супа
  • 1 ч. л. джинджифил, настърган
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. кафява захар
  • 1 ч. л. сусамово олио
  • 500 г броколи, накъсано на розички
  • 250 г соба нудъли
  • 350 г твърдо тофу
  • 1 месеста червена чушка, нарязана на ивички
  • 4 стръка пресен лук, ситно нарязани

Начин на приготвяне

  • 1.

    Гъбите се заливат с 500 мл вряща вода и се оставят да постоят 20 мин.

  • 2.

    Смесват се 1 с. л. от олиото с оризовия оцет, мисото, джинджифилът, чесънът, соевия сос, кафявата захар и сусамовото олио. Сместа се разбърква добре.

  • 3.

    Броколите се слагат за 3 мин. във вряща подсолена вода и веднага се прехвърлят в ледена вода, за да се охладят. Подсушават се.

  • 4.

    Тофуто се срязва на четири плоски парчета. Загрява се 1 ч. л. от олиото в тиган с незалепващо покритие, слага се сиренето и се запича по 2 мин. от двете страни на умерен огън. Добавя се 1 с. л. от ароматната смес и тиганът се разклаща, така че тофуто да се овкуси изцяло. Изважда се от тигана и се държи на топло.

  • 5.

    Нудълите се слагат за 4 мин. в 2 л вряща подсолена вода. Отцеждат се и се разбъркват с половината от останалата ароматна смес.

  • 6.

    Загрява се останалото олио и в него се слагат чушката, нарязаните на тънки ивички гъби и броколите. Разбъркват се 2 мин., докато станат ароматни, и се добавя останалата мисо смес.

  • 7.

    На дъното на широка чиния се слагат нудълите, отгоре се гарнират със зеленчуците и тофуто. Поръсват се с пресния лук и се поднасят топли. 


Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари