Пълнени картофи
Със сигурност сте изпробвали не една и две комбинации от картофи със сирене, но предимството на тази рецепта е, че се приготвя невероятно лесно, а е не по-малко ефектна от някои по-сложни интерпретации в този дух. Приятна свежест на цялата композиция придават босилекът, розмаринът и риганът.
СъставНеобходими продукти за 10 броя
- 10 средно големи картофа
- 4 с. л. настърган кашкавал
- 2 парченца топено сирене
- 1 с. л. нарязан пресен босилек или магданоз
- 2-3 капки лютив сос, по желание
- 1 щипка розмарин
- 1 щипка риган
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се обелват и се слагат да се сварят на пара или в подсолена вода. Внимава се да не се разварят. Когато са почти готови се изваждат и се охлаждат. Всеки картоф се разделя на две по дължина. С помощта на малка лъжичка се издълбават.
- 2.
С вилица се смачкват на пюре издълбаната вътрешност на картофите, сиренето и кашкавалът. Подправя се с розмарина, ригана, магданоза и лютивия сос.
- 3.
Картофите се слагат в тавичка, намазана с масло, да се запекат, докато почервенеят.