Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени камби със зеленчуци

Снимка за Пълнени камби със зеленчуци
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Бляскавите роднини на чушките, камбите, като че ли са особено предпочитани през есента. Поднасяме ви ги с апетитна комбинация от зеленчуци – тиквичка, патладжан, картоф и домат, гарнирани с моцарела.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • едри камби
  • тиквичка, нарязана на малки кубчета
  • сварен картоф, нарязан на малки кубчета
  • патладжан
  • домат, обелен и нарязан на кубчета
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 2 с. л. зехтин Екстра Върджин
  • ½ ч. л. риган
  • 1 с. л. босилек, нарязан на ситно
  • домат, нарязан на тънки кръгчета
  • 100 г моцарела, нарязана на 8 кръгчета
  • маслини
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжанът се нарязва на малки кубчета и се поръсва обилно със сол. Оставя се да постои 10 мин., измива се с вода и се подсушава.

  2. 2.

    В загретия зехтин се слага чесънът и се запържва за няколко секунди. Прибавят се тиквичката и патладжанът. Пържат се 4-5 мин., добавя се картофът, нарязаният на кубчета домат, риганът, босилекът и всичко се подправя на вкус със сол и пипер.

  3. 3.

    Камбите се срязват на две по дължина. Отстранява се семето и се напълват със сместа. Върху всяка се нарежда по парче моцарела, резен домат и половин маслина. Слагат се да се запекат на 200°С за 20 мин.


Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари