Пълнени камби със зеленчуци
Бляскавите роднини на чушките, камбите, като че ли са особено предпочитани през есента. Поднасяме ви ги с апетитна комбинация от зеленчуци – тиквичка, патладжан, картоф и домат, гарнирани с моцарела.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 едри камби
- 1 тиквичка, нарязана на малки кубчета
- 1 сварен картоф, нарязан на малки кубчета
- 1 патладжан
- 1 домат, обелен и нарязан на кубчета
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 2 с. л. зехтин Екстра Върджин
- ½ ч. л. риган
- 1 с. л. босилек, нарязан на ситно
- 1 домат, нарязан на тънки кръгчета
- 100 г моцарела, нарязана на 8 кръгчета
- 4 маслини
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжанът се нарязва на малки кубчета и се поръсва обилно със сол. Оставя се да постои 10 мин., измива се с вода и се подсушава.
- 2.
В загретия зехтин се слага чесънът и се запържва за няколко секунди. Прибавят се тиквичката и патладжанът. Пържат се 4-5 мин., добавя се картофът, нарязаният на кубчета домат, риганът, босилекът и всичко се подправя на вкус със сол и пипер.
- 3.
Камбите се срязват на две по дължина. Отстранява се семето и се напълват със сместа. Върху всяка се нарежда по парче моцарела, резен домат и половин маслина. Слагат се да се запекат на 200°С за 20 мин.