Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени гъби с чорисо и царевица

Снимка за Пълнени гъби с чорисо и царевица
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пълнените гъби са рецепта, с която няма да сбъркате през нито един сезон, но в този вариант плънката е още по-атрактивна – испански наденички чорисо, праз, царевица и малко чедар, за разкош.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 20 по-едри гъби
  • 100 г чорисо или друг сух колбас
  • 1 червена чушка, нарязана на ситно
  • 1 с. л. каперси или нарязани кисели краставички
  • 1 ч. л. масло
  • 2 с. л. царевица
  • 1 стрък праз, нарязан на ситно
  • 50 г сирене чедар или кашкавал, нарязан на малки кубчета
  • 2-3 капки чили сос
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гъбите се почистват от пънчетата, подреждат се в тава с отвора нагоре. Във всяка гъбка се поръсва по щипка сол. Слагат се да се бланшират за 10 мин. на 200°С. Отделената вода се изхвърля.

  2. 2.

    Маслото се загрява и в него се запържва празът. Прибавят се чушката и царевицата.

  3. 3.

    Колбасът се нарязва на ситно и се запържва леко в сух нагорещен тиган.

  4. 4.

    Празената смес се разбърква с чорисото, каперсите, чили сосът и сиренето. Всичко се подправя със сол и пипер. Със сместа се пълнят гъбите и се запичат за 10 мин. на 200°С.

Ян. 2008
Още подобни рецепти
Коментари