Пълнени гъби с чорисо и царевица
Пълнените гъби са рецепта, с която няма да сбъркате през нито един сезон, но в този вариант плънката е още по-атрактивна – испански наденички чорисо, праз, царевица и малко чедар, за разкош.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 20 по-едри гъби
- 100 г чорисо или друг сух колбас
- 1 червена чушка, нарязана на ситно
- 1 с. л. каперси или нарязани кисели краставички
- 1 ч. л. масло
- 2 с. л. царевица
- 1 стрък праз, нарязан на ситно
- 50 г сирене чедар или кашкавал, нарязан на малки кубчета
- 2-3 капки чили сос
- сол на вкус
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Гъбите се почистват от пънчетата, подреждат се в тава с отвора нагоре. Във всяка гъбка се поръсва по щипка сол. Слагат се да се бланшират за 10 мин. на 200°С. Отделената вода се изхвърля.
- 2.
Маслото се загрява и в него се запържва празът. Прибавят се чушката и царевицата.
- 3.
Колбасът се нарязва на ситно и се запържва леко в сух нагорещен тиган.
- 4.
Празената смес се разбърква с чорисото, каперсите, чили сосът и сиренето. Всичко се подправя със сол и пипер. Със сместа се пълнят гъбите и се запичат за 10 мин. на 200°С.