Пълнени гъби с царевица и бри
Съчетаването на три продукта с характерни и леко сладки вкусове като печурките, царевицата и сиренето бри винаги е обречено на голям кулинарен успех. Нашият екип се убеди в това, когато дегустира ястието по тази рецепта. За вас остава да последвате примера ни.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 12 едри гъби
- 2 печени чушки, нарязани на ситно
- 1 ч. ч. млечна царевица, замразена или от консерва
- 1 с. л. зехтин
- 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
- 1 ч. л. листа от прясна мащерка
- 200 g сирене бри, нарязано на парченца
- сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пънчетата на гъбите се отделят, във всяка гъба се слага по една щипка сол и се слагат за 12 мин. в загрята фурна. Отделената вода от гъбите се изхвърля и шапчиците се обръщат да се подсушат върху кухненска хартия.
- 2.
Ако се използва млечна царевица, се слага да се свари в 1 ч. ч. подсолена вода за 20 мин. и се прецежда.
- 3.
В загретия зехтин се запържват царевицата с лука и мащерката. Добавят се чушките. Подправя се на вкус и се слага сиренето.
- 4.
Гъбите се пълнят с по 1 с. л. от сместа и се слагат да се изпекат за 15 мин. във фурна загрята до 200° С.