Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени чушки с орехово песто

Снимка за Пълнени чушки с орехово песто
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Комбинацията от три вида сирена и уханно песто дава нов и превкусен поглед към класическата тема за печени пълнени чушки.  

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 месести червени чушки

  2. 200 г овче сирене

  3. 1 топка моцарела

  4. 50 г настърган пармезан

  5. 2 с. л. зехтин

  6.  морска сол

  7. за пестото:

  8. 1 връзка босилек

  9. ½ ч. ч. орехови ядки

  10. 1 скилидка чесън

  11. 3 с. л. настърган пармезан

  12.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Чушките се срязват на две по дължина, почистват се от семките, намазват се със зехтин и се поръсват с морска сол. Слагат се да се запекат за 10 мин. във фурна, загрята до 200° С.

  2. 2.

    Всички продукти за пестото се пасират заедно.

  3. 3.

    Във всяка чушка се слага по малко от натрошеното овче сирене, резен моцарела, залива се с лъжица песто и се поръсва с пармезан. Запичат се за още 10 мин.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари