Пълнени чушки с орехово песто
Комбинацията от три вида сирена и уханно песто дава нов и превкусен поглед към класическата тема за печени пълнени чушки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
-
4 месести червени чушки
-
200 г овче сирене
-
1 топка моцарела
-
50 г настърган пармезан
-
2 с. л. зехтин
-
морска сол
-
за пестото:
-
1 връзка босилек
-
½ ч. ч. орехови ядки
-
1 скилидка чесън
-
3 с. л. настърган пармезан
-
Начин на приготвяне
- 1.
Чушките се срязват на две по дължина, почистват се от семките, намазват се със зехтин и се поръсват с морска сол. Слагат се да се запекат за 10 мин. във фурна, загрята до 200° С.
- 2.
Всички продукти за пестото се пасират заедно.
- 3.
Във всяка чушка се слага по малко от натрошеното овче сирене, резен моцарела, залива се с лъжица песто и се поръсва с пармезан. Запичат се за още 10 мин.