Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени чушки с месо

Снимка за Пълнени чушки с месо
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Най-хубавото на добрите стари пълнени чушки с месо е, че ароматите и вкусовете на самите чушки и плънката от месо и подправки проникват взаимно до такава степен, че се получава нещо ново, на по-високо ниво, което никога не омръзва. Заливката пък обогатява, освежава и дава финес на цялото ястие. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 8 чушки за пълнене
  2. 500 г телешка кайма
  3. 2 с. л. ориз
  4. 1 с. л. лук, ситно нарязан
  5. 1 ч. л. чубрица
  6. 2 с. л. магданоз, ситна нарязан
  7. ½ ч. л. кимион
  8. ½ ч. л. черен пипер
  9.  морска сол на вкус
  10. за застройката:
  11. 2 жълтъка
  12. 100 г  кисело мляко
  13. 1 с. л. лимонов сок
  14. 1 с. л. брашно
  15. 2 с. л. магданоз

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Оризът се залива със 100 мл вода и се слага да се свари на умерен огън без капак, докато попие цялата течност.

  2. 2.

    Каймата се омесва с лука, ориза, чубрицата, магданоза, кимиона, пипера и морска сол на вкус. Чушките се почистват от дръжките и семките и се напълват с омесената кайма. Подреждат се на дъното на тенджера. Заливат се 1 ч. ч. гореща вода, 1 ч. л. морска сол и се варят на тих огън 30 мин.

  3. 3.

    За застройката жълтъците се разбиват с млякото, лимоновия сок и брашното.

  4. 4.

    Сосът, в който врат чушките, се отлива и бавно се добавя при непрекъснато разбъркване към продуктите за застройката. Сместа се сипва обратно при чушките и се връща на тих огън, за да се сгъсти за 1-2 мин. Поднасят се поръсени с магданоз.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари