Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени чушки с киноа и тиква

Снимка за Пълнени чушки с киноа и тиква
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Изискана и пълна с аромати, тази рецепта съчетава чудесни съставки, и то по толкова лек и взаимно проникващ начин, че не ни остава нищо друго, освен да си оближем пръстите. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 зелени или жълти чушки, тип камби
  2. 300 г тиква, нарязана на малки кубчета
  3. 4 с. л. зехтин
  4. 1 стрък праз, ситно нарязан
  5. 1 ч. ч. киноа
  6. 2 с. л. вермут
  7. 3 с. л. босилек, ситно нарязан
  8. 1 скилидка чесън, пресована
  9. 1 ч. л. трюфелово олио
  10. 2 с. л. кедрови ядки
  11.  сол и бял пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    На всяка чушка се отрязва капаче, като се запазват дръжките. Семките и жилките внимателно се отстраняват. Намазват се от всички страни със зехтин, леко се посоляват и се запичат във фурна, загрята на 220˚ С за 10 мин.

  2. 2.

    Тиквата се поръсва с черен пипер, морска сол и 2 с. л. зехтин и се запича във фурна, загрята на 180˚ С за 20 мин., като се разбърква от време на време.

  3. 3.

    Останалият зехтин се загрява, в него се слага празът и се разбърква 3-4 мин. на умерен огън. Сипва се киноата, разбърква се, налива се вермутът. Щом изври, се налива 1½ гореща вода и се посолява на вкус. Затваря се с капак и се оставя за 20 мин. на тих огън или докато водата се абсорбира. Дръпва се от котлона и се оставя да се задуши още 15 мин. под капак.

  4. 4.

    Изпечената тиква се разбърква с киноата, босилека и чесъна. Напълват се чушките, поръсват се с трюфеловото олио и кедровите ядки. Затварят се с капачетата. Запичат се 10 мин. на 200˚ С.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари