Пълнени чушки с кайма и кашкавал
Колкото и да е добра класическата рецепта за чушки с кайма, зеленчуците и млечният вкус на кашкавала тук са повече от успешни добавки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 едри чушки за пълнене – червени и зелени
- 2 с. л. зехтин или олио
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 1 морков, нарязан на малки кубчета
- 1 пащърнак или целина, ситно нарязани
- 500 г кайма
- 200 мл горещ зеленчуков бульон или вода
- 1 домат, обелен и нарязан на малки кубчета
- 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
- 150 г кашкавал, настърган
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Чушките се разрязват надлъжно на две, като във всяка половина трябва да остане по малко от дръжката. Семената се почистват.
- 2.
В загретия зехтин се слагат лукът, морковът и пащърнакът. Разбъркват се, докато омекнат. Добавя се каймата и се разбърква с тел за разбиване, докато стане на ситни парченца. Налива се бульонът и се разбърква на умерен огън, докато се изпари наполовина. Прибавят се доматът, магданозът, мащерката, разбъркват се. Отстранява се от котлона и се смесва с кашкавала.
- 3.
Напълват се чушките и се пекат 40 мин. в загрята фурна на 200° С.