Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени чушки с кайма

Снимка за Пълнени чушки с  кайма
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Колкото български семейства има, толкова са и рецептите за пълнени чушки. Все пак, опитайте и нашата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 големи чушки
  • 250 г кайма
  • 1 ч. ч. ориз
  • 2 с. л. олио
  • 1 домат, обелен и нарязан на ситно
  • 1 морков, нарязан на малки кубчета
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 50 г целина, нарязана на малки кубчета
  • 1 скилидка пресован чесън
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 с. л. брашно
  • 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
  • 100 г кисело мляко
  • 1 жълтък
  •  риган, чубрица, кимион, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото олио се запържват лукът, чесънът, морковът и целината. Прибавят се червеният пипер, останалите подправки и каймата. Запържва се измитият ориз, прибавя се 1 ч. ч. вода. Оставя се да покъкри, докато оризът попие течността. Прибавя се доматът.

  2. 2.

    С получената плънка се пълнят чушките и се поставят в тавичка.

  3. 3.

    Кубчето MAGGI Зеленчуков бульон се разтваря в 500 мл гореща вода.

  4. 4.

    Чушките се заливат с бульона и ястието се пече около 20 мин. на 200° С, докато се зачервят чушките и се свари оризът. След това бульонът се прецежда и се смесват с предварително разбитите жълтък, кисело мляко и брашно. Сгъстява се за 2-3 мин. на котлона. Чушките се сервират с получения сос.


Галерия
Подходящи типове вина
Ян. 2005
Още подобни рецепти
Коментари