Пълнени чушки с кайма
Колкото български семейства има, толкова са и рецептите за пълнени чушки. Все пак, опитайте и нашата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 големи чушки
- 250 г кайма
- 1 ч. ч. ориз
- 2 с. л. олио
- 1 домат, обелен и нарязан на ситно
- 1 морков, нарязан на малки кубчета
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 1 ч. л. червен пипер
- 50 г целина, нарязана на малки кубчета
- 1 скилидка пресован чесън
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 с. л. брашно
- 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
- 100 г кисело мляко
- 1 жълтък
- риган, чубрица, кимион, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загрятото олио се запържват лукът, чесънът, морковът и целината. Прибавят се червеният пипер, останалите подправки и каймата. Запържва се измитият ориз, прибавя се 1 ч. ч. вода. Оставя се да покъкри, докато оризът попие течността. Прибавя се доматът.
- 2.
С получената плънка се пълнят чушките и се поставят в тавичка.
- 3.
Кубчето MAGGI Зеленчуков бульон се разтваря в 500 мл гореща вода.
- 4.
Чушките се заливат с бульона и ястието се пече около 20 мин. на 200° С, докато се зачервят чушките и се свари оризът. След това бульонът се прецежда и се смесват с предварително разбитите жълтък, кисело мляко и брашно. Сгъстява се за 2-3 мин. на котлона. Чушките се сервират с получения сос.