Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени чушки по баски

Снимка за Пълнени чушки по баски
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Вероятно, когато прочетете рецептата, ще попитате: "Защо се готви толква дълго и сложно?" Истината е, че спокойно може да се спре след панирането на чушките, но тогава те няма да поемат достатъчно от вкусния доматен сос

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  1. 12 печени обелени чушки
  2. за пълнежа:
  3. 3 филии пълнозърнест хляб, без кора
  4. 100 мл прясно мляко
  5. 400 г кайма
  6. 2 с. л. зехтин
  7. ½ глава лук, ситно нарязана
  8. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  9. 1 яйце
  10. 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
  11. за паниране:
  12. 4 с. л. брашно
  13. 1яйце
  14.  олио за паниране
  15. за соса:
  16. 1 с. л. зехтин
  17. 1 глава лук, ситно нарязана
  18. 1 морков, настърган
  19. 3 домата, обелени и ситно нарязани
  20. 1 с. л. брашно
  21. 100 мл бяло вино
  22.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За пълнежа хлябът се накисва в млякото. Лукът и чесънът се слагат в сгорещения зехтин на умерен огън. Добавя се каймата, разбърква се. Слага се изстисканият хляб. Сместа се подправя със сол и пипер на вкус и се разбърква, докато започне да се отделя от стените на тигана. Отстранява се от огъня и се слагат яйцето и магданозът.

  2. 2.

    Чушките се подсушават и се напълват със сместа. Овалват се в брашно и яйце и се изпържват за кратко в сгорещено олио. Отцеждат се върху кухненска хартия.

  3. 3.

    За соса в сгорещения зехтин се слагат лукът, морковът и доматите. Разбъркват се, докато се изпари водата, и се добавя брашното. Разбърква се отново и се наливат виното и 200 мл гореща вода. Подправя се на вкус и се оставя да ври на слаб огън.

  4. 4.

    Чушките се слагат на един ред в соса и се оставят да къкрят 10 - 15 мин. Може да се запекат и във фурната.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари