Начало За нас Реклама Контакти

Пълнена зелка по френски

Снимка за Пълнена зелка по френски
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 средно голяма зелка
  • 400 г кайма
  • 200 г пушен колбас
  • 4 резенчета пушени гърди
  • 100 г настърган кашкавал
  • 2-3 филии бял хляб
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 3 яйца
  • 1 глава лук
  • 1 ч. ч. бульон или вода
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  •   риган на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кочанът се изрязва и зелката се сварява за 5 мин. в подсолена вода.

  2. 2.

    Каймата се смесва със ситно нарязания лук, колбаса, нарязан на кубчета, накиснатите в мляко и отцедени филии и яйцата. Подправя се със сол, черен пипер и риган.

  3. 3.

    На дъното на огнеупорен съд се слагат 2 резена пушени гърди, върху тях се подреждат няколко листа от зелето, върху него - част от каймата. Така се разпределя цялата плънка на слоеве. Завършва се с листа от зеле и останалите пушени гърди. Всичко се залива с бульона и се пече под капак или покрито с алуминиево фолио около 1 час. След това се сваля фолиото, поръсва се с кашкавала и отново се запича няколко минути.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари