Начало За нас Реклама Контакти

Пълнена питка с чушки и сирене

Снимка за Пълнена питка с чушки и сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Шарената пълнена питка освен ефектен външен вид притежава и комбинация от вкусове, любими на всекиго.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кръгъл хляб
  • 3 с. л. зехтин Exytra Light
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки ивички
  • 2 червени чушки, нарязани на лентички
  • 2 жълти чушки, нарязани на лентички
  • 2 зелени чушки, нарязани на лентички
  • 1 ч. ч. чери домати или 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
  • 100 г овче сирене, натрошено
  • 100 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
  • 50 г топено пушено сирене, по желание
  • 1 шепа рукола или спанак, по желание
  • 1 с. л. босилек
  •  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    На хляба се изрязва капаче. Средата се издълбава с вилица. и се натрошава. Питката се намазва отвън и отвътре с малко зехтин.

  • 2.

    В загретия зехтин се слага чесънът и се разбърква за секунда-две, докато се засили ароматът му. Добавят се чушките. Разбъркват се, докато започнат да се зачервяват. Слагат се доматите и вътрешността на хляба. Отново се разбърква и леко се посолява. Слага се руколата и се разбърква, само да завехне.

  • 3.

    Отстранява се от огъня и се добавят босилекът, сирената и кашкавалът. Напълва се хлябът и се пече 20 мин. на 190° С или докато леко се зачерви. Сервира се веднага.

Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари