Пълнена питка с чушки и сирене
Шарената пълнена питка освен ефектен външен вид притежава и комбинация от вкусове, любими на всекиго.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кръгъл хляб
- 3 с. л. зехтин Exytra Light
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки ивички
- 2 червени чушки, нарязани на лентички
- 2 жълти чушки, нарязани на лентички
- 2 зелени чушки, нарязани на лентички
- 1 ч. ч. чери домати или 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
- 100 г овче сирене, натрошено
- 100 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
- 50 г топено пушено сирене, по желание
- 1 шепа рукола или спанак, по желание
- 1 с. л. босилек
- сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
На хляба се изрязва капаче. Средата се издълбава с вилица. и се натрошава. Питката се намазва отвън и отвътре с малко зехтин.
- 2.
В загретия зехтин се слага чесънът и се разбърква за секунда-две, докато се засили ароматът му. Добавят се чушките. Разбъркват се, докато започнат да се зачервяват. Слагат се доматите и вътрешността на хляба. Отново се разбърква и леко се посолява. Слага се руколата и се разбърква, само да завехне.
- 3.
Отстранява се от огъня и се добавят босилекът, сирената и кашкавалът. Напълва се хлябът и се пече 20 мин. на 190° С или докато леко се зачерви. Сервира се веднага.