Начало За нас Реклама Контакти

Пушена пъстърва със зеленчуци

Снимка за Пушена пъстърва със зеленчуци
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Землистите вкусове на картофите и морковите в това ястие чудесно хармонират с пушената риба, а композицията се балансира от зелените акценти на броколито и граха и от обединяващата сметана.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 картофа, нарязани на малки кубчета
  2. 2 моркова, нарязани на ситни кубчета
  3. 1 ч. ч. зелен грах, замразен
  4. 1 с. л. зехтин
  5. 1 с. л. масло
  6. 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
  7. 200 г броколи, пресни или замразени
  8. 100 мл сметана
  9. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  10. 200 г пушена пъстърва
     сол на вкус
  11. 300 г бутертесто
  12. 1 яйце за намазване
  13.  семена от копър или мак, шарен пипер, сусам
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Морковите и картофите се сипват в 1 л вряща подсолена вода. Оставят се да поврат на тих огън за 10 мин. или докато станат крехки, но не бива да се разваряват. Сипва се грахът и зеленчуците се варят още 2-3 мин. Отцеждат се.

  2. 2.

    Загряват се зехтинът и маслото и се добавя пресният лук. Разбърква се, докато стане ароматен, и се слага броколито. Разбъркват се 2-3 мин. и се добавят подварените зеленчуци. Налива се сметаната и се поръсва с копъра.

  3. 3.

    Рибата се накъсва на парченца и внимателно се разбърква със зеленчуците. Посолява се. Отстранява се от огъня.

  4. 4.

    От бутертестото се изрязват кръгчета, които се намазват с разбитото яйце. Може да се поръсят със семена от копър, шарен пипер, мак или сусам. Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190° С за 10 - 15 мин. или докато се зачервят. Сервират се с ястието.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари