Начало За нас Реклама Контакти

Пудинг с пушена пъстърва

Снимка за Пудинг с пушена пъстърва
200
Време за приготвяне: 200 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Въпреки разпространената заблуда, че риба не се комбинира с млечни продукти, "Меню" ви запознава с един нежен, свеж и ароматен пудинг с пушена пъстърва. Доверете се на вкуса ни!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г консервирана царевица, отцедена
  • 200 г пушено филе от пъстърва
  • 2 с. л. нарязан пресен или червен лук
  • 2 кисели краставички, нарязани на ситно
  • 50 г брашно
  • 400 мл прясно мляко
  • 100 мл течна сметана
  • 1 с. л. желатин
  • 2 с. л. масло
  • 1 щипка индийско орехче
  •   сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Желатинът се накисва за 2 мин. в 100 мл студена вода. Слага се да се разтопи на водна баня.

  2. 2.

    Маслото се разтопява, прибавя се брашното и след 1 мин. се налива горещото мляко. Разбърква се 4-5 мин. на средно силен огън, докато се сгъсти. Посолява се, прибавя се желатинът и се оставя да изстине.

  3. 3.

    Слагат се пъстървата, накъсана на малки парченца, царевицата и лукът. Всичко се подправя с черен пипер на вкус

  4. 4.

    Разбива се сметаната на пяна и се прибавя към рибната смес.

  5. 5.

    Малки купички се напълват със сместа и се слагат да се стегнат на хладно за 3-4 часа.

  6. 6.

    Готовите пудинги се гарнират се с царевица, лук и парченце пушена риба.

Идея:
Купичките с готовите пудинги можете да потопите в гореща вода и да обърнете в чинийка.

Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари