Пудинг с пушена пъстърва
Въпреки разпространената заблуда, че риба не се комбинира с млечни продукти, "Меню" ви запознава с един нежен, свеж и ароматен пудинг с пушена пъстърва. Доверете се на вкуса ни!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г консервирана царевица, отцедена
- 200 г пушено филе от пъстърва
- 2 с. л. нарязан пресен или червен лук
- 2 кисели краставички, нарязани на ситно
- 50 г брашно
- 400 мл прясно мляко
- 100 мл течна сметана
- 1 с. л. желатин
- 2 с. л. масло
- 1 щипка индийско орехче
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Желатинът се накисва за 2 мин. в 100 мл студена вода. Слага се да се разтопи на водна баня.
- 2.
Маслото се разтопява, прибавя се брашното и след 1 мин. се налива горещото мляко. Разбърква се 4-5 мин. на средно силен огън, докато се сгъсти. Посолява се, прибавя се желатинът и се оставя да изстине.
- 3.
Слагат се пъстървата, накъсана на малки парченца, царевицата и лукът. Всичко се подправя с черен пипер на вкус
- 4.
Разбива се сметаната на пяна и се прибавя към рибната смес.
- 5.
Малки купички се напълват със сместа и се слагат да се стегнат на хладно за 3-4 часа.
- 6.
Готовите пудинги се гарнират се с царевица, лук и парченце пушена риба.
Идея:
Купичките с готовите пудинги можете да потопите в гореща вода и да обърнете в чинийка.