Просо с маслини
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Ястията със зърна се отличават с голямата си способност да засищат за дълго време и са подходящи за натоварените работни дни, особено ако са приготвени с много зеленчуци.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 моркова, нарязани на малки кубчета
- 1 голям резен целина, нарязан на малки кубчета
- 3 стръка пресен лук или праз, ситно нарязани
- 50 г масло
- 300 г просо
- 3 домата, нарязани на кубчета
- 3 с. л. маслини каламата
- 2 с. л. копър, ситно нарязан
- 2 с. л. джоджен, ситно нарязан
- 50 г настърган пармезан или кашкавал за сервиране
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се загрява и в него се слагат морковите, целината, лукът и просото. Разбъркват се на умерен огън 5-6 мин. посолява се и се налива 500 мл гореща вода. Оставя се да къкри 10 мин.
- 2.
Добавят се доматите и маслините и всичко се оставя да ври на тих огън още 10 мин. или докато омекне просото.
- 3.
Подправя се с копър и джоджен. Сервира се, поръсено с настърганото сирене и прясна салата.
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари