Начало За нас Реклама Контакти

Пролетно агнешко в кора

Снимка за Пролетно агнешко в кора
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Подобаваща алтернатива на традиционното печено агнешко за предстоящите празници, тази изкусителна рецепта съчетава елементи от френската и близкоизточните кухни по един неповторим начин. Зеленчуците и маслините успешно си съдействат с уникалния вкус на агнешкото, като го правят привлекателен дори и за хората, които го недолюбват. Завийте кората и се уверете сами!

СъставНеобходими продукти за 4

  • 1 връзка пресен лук
  • 1 морков, нарязан на кубчета
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. ч. отцедени мариновани гъби
  • 1 ч. ч. замразен или консервиран грах
  • 2 ч. ч. лапад или спанак, почистен и нарязан
  • ½ ч. ч. зелени маслини без костилки
  •  сол и пипер на вкус
  • 500 г смляно агнешко месо
  • 1 яйце
  • 500 г бутертесто

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се запържват лукът и морковът. Добавят се гъбите и се разбъркват. Сипват се грахът, маслините и спанакът и всичко се поръсва  с пипер и се посолява. След 1-2 мин. се отстранява от огъня и се оставя да изстине напълно.

  2. 2.

    Смляното месо се обърква с добре отцедената зеленчукова смес. Яйцето се разбива, от него се отделя малко за намазване, а останалата част се добавя към месото.

  3. 3.

    Бутертестото се разгъва и в центъра се поставя каймата. Увива се от всички страни. Намазва се с яйцето и се слага да се пече в предварително загрята фурна на 180°С около 1 час или докато се зачерви добре от всички страни.


Галерия
Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари