Пролетно агнешко
200
Време за приготвяне: 200 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Рецептата на шеф Георги Партенов от учебния ресторант „Таланти“ несъмнено напомня, че пролетта е вкусно време и сезонните продукти могат да участват в богати и разнообразни съчетания.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г агнешки ребра
- 500 г коприва
- 500 г пресен спанак
- 20 г зехтин
- 50 г сметана
- 50 г маринован арпаджик
- 25 г панчета или хамон серано
- 10 г орехи
- 5 г лимонов сок
- индийско орехче
- прясна салвия
- прясна мента
- сол
- пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се овкусява със сол и пипер и се пече 2-3 часа на 140° С.
- 2.
Спанакът и копривата се бланшират поотделно в подсолена вода 20 - 30 секунди. Охлаждат се във вода с лед, после се прецеждат и се пюрират в блендер със зехтина. Овкусява се с лимонов сок, индийско орехче, сол, пипер и ситно нарязана салвия.
- 3.
Връща се на огъня и се добавя сметаната. Аранжира се по избор с маринования арпаджик, панчета, орехи и листенца мента.
Галерия
Подходящи типове вина
Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари