Начало За нас Реклама Контакти

Пролетно агнешко

Снимка за Пролетно агнешко
200
Време за приготвяне: 200 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Рецептата на шеф Георги Партенов от учебния ресторант „Таланти“ несъмнено напомня, че пролетта е вкусно време и сезонните продукти могат да участват в богати и разнообразни съчетания.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г агнешки ребра
  • 500 г коприва
  • 500 г пресен спанак
  • 20 г зехтин
  • 50 г сметана
  • 50 г маринован арпаджик
  • 25 г панчета или хамон серано
  • 10 г орехи
  • 5 г лимонов сок
  •  индийско орехче
  •  прясна салвия
  •  прясна мента
  •  сол
  •  пипер 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Месото се овкусява със сол и пипер и се пече 2-3 часа на 140° С.

  • 2.

    Спанакът и копривата се бланшират поотделно в подсолена вода 20 - 30 секунди. Охлаждат се във вода с лед, после се прецеждат и се пюрират в блендер със зехтина. Овкусява се с лимонов сок, индийско орехче, сол, пипер и ситно нарязана салвия.

  • 3.

    Връща се на огъня и се добавя сметаната. Аранжира се по избор с маринования арпаджик, панчета, орехи и листенца мента. 

Галерия
Подходящи типове вина
Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари