Начало За нас Реклама Контакти

Пролетни рулца

Снимка за Пролетни рулца
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пролетните рулца често присъстват на новогодишната китайска трапеза, тъй като по форма и цвят наподобяват златни кюлчета и са символ на богатство. 

Тази рецепта, както и много други, може да намерите в книгата Парти За модерни хора.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 100 г тънки оризови спагети
  2. по 250 г моркови, зеле и соеви кълнове
  3. 3 скилидки чесън
  4. 3 с. л. олио
  5. 200 г телешка кайма
  6.  сол
  7.  бял пипер
  8. 2 ч. л. захар
  9. 1 яйце
  10. 40 оризови кори
  11. 1 л олио за пържене
  12.  сладко-кисел чили сос за топене
  13.  

  14.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Спагетите се слагат да омекнат в студена вода за 30 мин. Морковите се обелват, измиват се и се настъргват на едро. Зелето се почиства, измива се и се настъргва. Кълновете се измиват и се оставят да се изцедят. Зеленчуците се слагат в купа.

  2. 2.

    Чесънът се обелва и се накълцва на ситно. Олиото се сгрява в тиган или уок и чесънът се пържи за кратко. Добавя се каймата и се пържи 3 - 5 мин. докато стане на трохи. Посолява се, подправя се с пипер и се оставя да изстине.

  3. 3.

    Спагетите се отцеждат, режат се с ножица на парчета дълги 4см и се добавят към зеленчуците. Подправят се със сол, пипер и захар. Изстиналото месо се добавя и всичко се смесва добре.

  4. 4.

    Яйцето се разбива леко в купа. Всяка кора се потопява за много кратко в студена вода , докато леко омекне, и в тях се слагат по 2 с. л. плънка. Навиват се рула с дължина 10см. Откъм отворената страна се намазват с яйце и се притискат добре.

  5. 5.

    Олиото за пържене се загрява в уок или в широка тенджера.

  6. 6.

    Пролетните рулца се пържат 6 - 8 мин. до златисто кафяво. Изваждат се с дупчеста лъжица и се отцеждат върху хартия.

  7. 7.

    Подреждат се в чиния и се сервират със сладко-кисел чили сос.

Идея:

 - Към зеленчуците за плънката може да се добавят нарязани гъби и лук.

 - Може да приготвите по-голямо количество рулца, които да замразите и при удобен случай да изпържите.


Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари