Пролетен булгур пилаф
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 връзки пресен лук, едро нарязан
- 2 връзки пресен чесън, нарязан
- 2 с. л. масло
- 3 тиквички, нарязани на малки кубчета
- 1 ч. ч. едър булгур
- 200 г маслини каламата, нарязани
- 1 връзка копър, ситно нарязан
- 1 връзка магданоз, ситно нарязан
- ½ връзка джоджен, ситно нарязан
- 2 ч. ч. зеленчуков или пилешки бульон
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В сгорещеното масло се слагат лукът и чесънът, разбъркват се, докато омекнат на умерен огън. Прибавят се тиквичките, посоляват се и се разбъркват 3-4 мин. Прибавят се булгурът, маслините, копърът, джодженът, магданозът, разбъркват се и се заливат с бульона. Всичко се подправя със сол и пипер на вкус.
- 2.
Ястието за затваря с капак и се оставя на много тих огън за 10 мин. Изключва се и се оставя затворено още 15 мин. Пилафът се разрохква с вилица и се поднася топъл или студен с резени лимон
Подходящи типове вина
Апр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари