Начало За нас Реклама Контакти

Пресни картофи с пармиджано

Снимка за Пресни картофи с пармиджано
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Самото име на рецептата веднага възбужда вкусовите окончания и ги подготвя за уютното и изпълнено с умами и чесън ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг дребни пресни картофи
  • 100 г пармиджано, настъргано
  • 100 мл зехтин
  • 1 лимон
  • 2 скилидки чесън, пресовани

Начин на приготвяне

  • 1.

    Картофите се заливат със студена вода, добавя се 1 с. л. морска сол и се сваряват за около 15 мин. или докато омекнат. Отцеждат се и леко се охлаждат.

  • 2.

    Всеки картоф се притиска с длан, така че леко да се смачка и кожицата му да се спука. Поръсват се черен пипер, настърганото пармиджано и половината от зехтина. Пекат се във фурна, загрята на 200° С, около 30 мин., или докато станат хрупкави.

  • 3.

    Чесънът се разбърква с 2 с. л. лимонов сок, щипка фино настъргана лимонова кора и 2-3 с. л. зехтин. Поръсват се картофите и се сервират веднага.

Подходящи типове вина
Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари