Пресни картофи с маслини и сирене
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г пресни картофи, срязани наполовина
- 3 с. л. зехтин
- 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
- 50 г зелени маслини, нарязани
- 50 г маслини каламата
- 100 г сушени домати, мариновани в олио, нарязани
- 100 г овче сирене, нарязано на малки кубчета, по желание
- 1 връзка магданоз, нарязан
- 1 ч. ч. рукола или спанак
- 1 с. л. сок от лайм или лимон
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се варят 10 - 15 мин. в подсолена вода, докато омекнат, но не бива да се разваряват. Отцеждат се и се подсушават.
- 2.
Зехтинът се загрява и в него се слагат картофите. Разбъркват се 2 мин. на силен огън, сипва се лукът, разбърква се 1 мин. и се добавят маслините и доматите. Посоляват се на вкус, прибавят се сиренето, магданозът и руколата и се подправя с пипер и сок от лайм на вкус. Не се пържи, а само се разбърква, за да омекне съвсем леко руколата, и се сервира.
Подходящи типове вина
Юни 2014
Още подобни рецепти
Коментари