Праз със сини сливи, бекон и синьо сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Интензивните аромати и вкусове на съставките на това ястие са съчетани по удивителен начни, така че всяка хапка да ви изненадва отново и отново.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг праз
- 1 с. л. зехтин
- 200 г бекон
- 200 г сочни сушени сливи без костилки
- 1 ч. л. листа от прясна мащерка или щипка сушена
-
100 г синьо сирене
Начин на приготвяне
- 1.
Празът се нарязва на едри кръгчета и се слага за 3 мин. във вряща подсолена вода. Отцежда се.
- 2.
Зехтинът се загрява и се добавя беконът, нарязан на по-едри парчета. Разбърква се, докато стане хрупкав. Добавя се празът и се разбърква на умерен огън 4-5 мин.
- 3.
Слагат се сините сливи и мащерката и когато станат ароматни, всичко се сипва в тавичка. Поръсва се с натрошеното сирене и се запича 10 - 15 мин., докато се стопи сиренето.
Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари