Начало За нас Реклама Контакти

Праз със сини сливи, бекон и синьо сирене

Снимка за Праз със сини сливи, бекон и синьо сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Интензивните аромати и вкусове на съставките на това ястие са съчетани по удивителен начни, така че всяка хапка да ви изненадва отново и отново.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг праз
  2. 1 с. л. зехтин
  3. 200 г бекон
  4. 200 г сочни сушени сливи без костилки
  5. 1 ч. л. листа от прясна мащерка или щипка сушена
  6. 100 г синьо сирене
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Празът се нарязва на едри кръгчета и се слага за 3 мин. във вряща подсолена вода. Отцежда се.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и се добавя беконът, нарязан на по-едри парчета. Разбърква се, докато стане хрупкав. Добавя се празът и се разбърква на умерен огън 4-5 мин.

  3. 3.

    Слагат се сините сливи и мащерката и когато станат ароматни, всичко се сипва в тавичка. Поръсва се с натрошеното сирене и се запича 10 - 15 мин., докато се стопи сиренето.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари