Постно сирене
Нарекли сме го сирене заради подобната на сирене консистенция. Вкусът, разбира се, е различен, но ще откриете, че от комбинацията между кашуто и праза се получава много интересен и съблазнителен резултат.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. кашу
- ½ ч. ч. сух вермут
- 2 с. л. зехтин
- 1 ч. л. праз, ситно нарязан
- 2 ч. л. агар-агар
-
сол, пипер и лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1.
Кашуто се смила ситно.
- 2.
Вермутът се смесва с 1 ч. ч. вода или зеленчуков бульон и агара и се слага да заври. Разбърква се на умерен огън 1-2 мин.
- 3.
Зехтинът се загрява и в него се слага празът. Разбърква се, докато леко се зачерви. Прибавят се ядките и се разбъркват, докато се засили ароматът им.
- 4.
Налива се сместа с агара при непрекъснато разбъркване. Подправя се със сол, пипер и лимонов сок на вкус.
- 5.
Сипва се в купа, охлажда се и се оставя да се втвърди. Нарязва се на резени.