Начало За нас Реклама Контакти

Постно сирене

Снимка за Постно сирене
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 3 ч. за втвърдяване в хладилника
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Нарекли сме го сирене заради подобната на сирене консистенция. Вкусът, разбира се, е различен, но ще откриете, че от комбинацията между кашуто и праза се получава много интересен и съблазнителен резултат.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 ч. ч. кашу
  2. ½ ч. ч. сух вермут
  3. 2 с. л. зехтин
  4. 1 ч. л. праз, ситно нарязан
  5. 2 ч. л. агар-агар
  6.  сол, пипер и лимонов сок
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кашуто се смила ситно.

  2. 2.

    Вермутът се смесва с 1 ч. ч. вода или зеленчуков бульон и агара и се слага да заври. Разбърква се на умерен огън 1-2 мин.

  3. 3.

    Зехтинът се загрява и в него се слага празът. Разбърква се, докато леко се зачерви. Прибавят се ядките и се разбъркват, докато се засили ароматът им.

  4. 4.

    Налива се сместа с агара при непрекъснато разбъркване. Подправя се със сол, пипер и лимонов сок на вкус.

  5. 5.

    Сипва се в купа, охлажда се и се оставя да се втвърди. Нарязва се на резени.
     


Дек. 2012
Още подобни рецепти
Коментари