Хайвер от орехи и чесън
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Българската любов към хляба е довела до създаването на разнообразни разядки, като този пикантен хайвер, които да допълват топлия комат.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 скилидки чесън
- 250 г орехи
- 100 мл зехтин или олио
- 2 с. л. лимонов сок
- ½ ч. л. сол
Начин на приготвяне
- 1.
Чесънът се почиства от люспите и се счуква или се пасира. Орехите се счукват или смилат отделно.
- 2.
При непрекъснато разбъркване се смесват чесънът, орехите, лимоновият сок, солта и зехтинът.
- 3.
Хайверът се поднася с пресен хляб.
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари