Начало За нас Реклама Контакти

Хайвер от орехи и чесън

Снимка за Хайвер от орехи и чесън
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Българската любов към хляба е довела до създаването на разнообразни разядки, като този пикантен хайвер, които да допълват топлия комат.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 скилидки чесън
  • 250 г орехи
  • 100 мл зехтин или олио
  • 2 с. л. лимонов сок
  • ½ ч. л. сол

Начин на приготвяне

  • 1.

    Чесънът се почиства от люспите и се счуква или се пасира. Орехите се счукват или смилат отделно.

  • 2.

    При непрекъснато разбъркване се смесват чесънът, орехите, лимоновият сок, солта и зехтинът.

  • 3.

    Хайверът се поднася с пресен хляб.
     


Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари