Полента с тиква на грил
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г почистена тиква
- 2 ½ ч. ч. вода
- 2 ч. ч. прясно мляко
- 1 ч. ч. царевичен грис за качамак
- 1 ч. ч. настърган пармезан или овчи кашкавал
- 3 с. л. заквасена сметана
- 1 с. л. нарязана прясна салвия или 1 ч. л. сушена
- 100 г прошуто или бекон, нарязан на тънки резени
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквата се нарязва на малки кубчета и се слага да се свари с водата, докато омекне. Пасира се заедно с течността и се добавя млякото. Разбърква се и постепенно се добавя царевичният грис.
- 2.
След като всичко поври около 1-2 мин., се слагат пармезанът, сметаната и салвията. Разбърква се, докато се стопи сиренето и се сипва в правоъгълна тавичка, застлана с фолио за свежо съхранение. Когато изстине и се втвърди, се нарязва на ленти с ширина 2 см.
- 3.
Всяка лента са увива в 3-4 резена прошуто. Лентите се нарязват на кубчета. На шишчета се нанизват по 2-3 кубчета и се изпичат на грил или грил-тиган от всички страни.
Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари