Начало За нас Реклама Контакти

Полента с тиква на грил

Снимка за Полента с тиква на грил
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Планинският характер на това пикантно ястие съчетава италианска изисканост и плътен алпийски вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 200 г почистена тиква
  2. 2 ½  ч. ч. вода
  3. 2 ч. ч. прясно мляко
  4. 1 ч. ч. царевичен грис за качамак
  5. 1 ч. ч. настърган пармезан или овчи кашкавал
  6. 3 с. л. заквасена сметана
  7. 1 с. л. нарязана прясна салвия или 1 ч. л. сушена
  8. 100 г прошуто или бекон, нарязан на тънки резени
  9.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквата се нарязва на малки кубчета и се слага да се свари с водата, докато омекне. Пасира се заедно с течността и се добавя млякото. Разбърква се и постепенно се добавя царевичният грис.

  2. 2.

    След като всичко поври около 1-2 мин., се слагат пармезанът, сметаната и салвията. Разбърква се, докато се стопи сиренето и се сипва в правоъгълна тавичка, застлана с фолио за свежо съхранение. Когато изстине и се втвърди, се нарязва на ленти с ширина 2 см.

  3. 3.

    Всяка лента са увива в 3-4 резена прошуто. Лентите се нарязват на кубчета. На шишчета се нанизват по 2-3 кубчета и се изпичат на грил или грил-тиган от всички страни.


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари