Плодово-фъстъчени ледени близалки
Ледените близалки (Ice Pops) са един от най-забележителните световни кулинарни хитове в момента и за приготвянето им се използват невероятно разнообразни продукти. Рецептата на Ивелина Иванова съчетава ягоди с фъстъци и гъсто българско кисело мляко.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 мл цедено кисело мляко
- 4 с. л. мед
- 4 с. л. фъстъчено масло или смлени фъстъци
- 2 с. л. нарязан млечен шоколад
- 250 г ягоди, ситно нарязани
- 2 с. л. сладко от малини
- 100 мл портокалов сок
- 1 с. л. сок от лимон
-
формички за сладолед от Xcerx
Начин на приготвяне
- 1.
Цеденото мляко се разбива с меда, шоколада и фъстъченото масло. Половината от сместа се сипва на дъното на формички за сладолед или пластмасови чаши. Слагат се за 1 час във фризера.
- 2.
Ягодите се разбъркват със сладкото от малини, портокаловия сок и лимоновия сок. Сместа се разпределя във формичките. Слага се за 1 час във фризера.
- 3.
Във формичките се поставят подходящи клечки и се допълват с млечната смес и се замразяват за поне 4 часа.
- 4.
Близалките се изваждат 5 мин. преди да се поднесат, и се освобождават от формите.