Начало За нас Реклама Контакти

Плодово-фъстъчени ледени близалки

Снимка за Плодово-фъстъчени ледени близалки
II
Степен на трудност - Средна

Ледените близалки (Ice Pops) са един от най-забележителните световни кулинарни хитове в момента и за приготвянето им се използват невероятно разнообразни продукти. Рецептата на Ивелина Иванова съчетава ягоди с фъстъци и гъсто българско кисело мляко.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 мл цедено кисело мляко
  2. 4 с. л. мед
  3. 4 с. л. фъстъчено масло или смлени фъстъци
  4. 2 с. л. нарязан млечен шоколад
  5. 250 г ягоди, ситно нарязани
  6. 2 с. л. сладко от малини
  7. 100 мл портокалов сок
  8. 1 с. л. сок от лимон
  9. формички за сладолед от Xcerx
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Цеденото мляко се разбива с меда, шоколада и фъстъченото масло. Половината от сместа се сипва на дъното на формички за сладолед или пластмасови чаши. Слагат се за 1 час във фризера.

  2. 2.

    Ягодите се разбъркват със сладкото от малини, портокаловия сок и лимоновия сок. Сместа се разпределя във формичките. Слага се за 1 час във фризера.

  3. 3.

    Във формичките се поставят подходящи клечки и се допълват с млечната смес и се замразяват за поне 4 часа.

  4. 4.

    Близалките се изваждат 5 мин. преди да се поднесат, и се освобождават от формите.
     


Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари