Начало За нас Реклама Контакти

Плодови шишчета с шоколадово фондю

Снимка за Плодови шишчета с шоколадово фондю
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Щастливата възможност да се радваме на изобилие от летни и екзотични плодове е в основата на тази рецепта, в която пъстроцветните дарове на земята са обогатени с хрупкав карамел и нежен шоколадов сос.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г бяло и червено грозде
  • 200 г ягоди
  • 1  киви
  • 200 г пъпеш или праскови
  • 200 г ананас, нарязан на кубчета
  • 150 г захар
  • за фондюто:
  • 200 г сметана
  • 100 г млечен шоколад
  • 1 ч. л. фино настъргана кора от портокал

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Едрите плодове се нарязват на кубчета, кивито на шайби и заедно с ягодите и гроздето се нанизват на шишчета.

  2. 2.

    Захарта се стопява на умерен огън и когато стане златиста на цвят, се отстранява от огъня. Шишчетата се поливат с лъжичка от карамела и се оставят да изстинат.

  3. 3.

    Сметаната за фондюто се слага да заври заедно с портокаловата кора. Добавя се нарязаният шоколад и се разбърква, докато добре се разтопи. Охлажда се.

  4. 4.

    Шишчетата се сервират с купичка от шоколадовото фондю.


Авг. 2009
Още подобни рецепти
Коментари