Плодови шишчета с шоколадово фондю
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г бяло и червено грозде
- 200 г ягоди
- 1 киви
- 200 г пъпеш или праскови
- 200 г ананас, нарязан на кубчета
- 150 г захар
- за фондюто:
- 200 г сметана
- 100 г млечен шоколад
- 1 ч. л. фино настъргана кора от портокал
Начин на приготвяне
- 1.
Едрите плодове се нарязват на кубчета, кивито на шайби и заедно с ягодите и гроздето се нанизват на шишчета.
- 2.
Захарта се стопява на умерен огън и когато стане златиста на цвят, се отстранява от огъня. Шишчетата се поливат с лъжичка от карамела и се оставят да изстинат.
- 3.
Сметаната за фондюто се слага да заври заедно с портокаловата кора. Добавя се нарязаният шоколад и се разбърква, докато добре се разтопи. Охлажда се.
- 4.
Шишчетата се сервират с купичка от шоколадовото фондю.
Авг. 2009
Още подобни рецепти
Коментари