Начало За нас Реклама Контакти

Плескавица шеф Мики

Снимка за Плескавица шеф Мики
40
Време за приготвяне: 40 мин. + 2 часа за отлежаване на каймата
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Точната формула за популярната Лесковашка плескавица, гвоздей на традиционната Лесковашка скара, е защитена сръбска търговска марка от 2007 г.  А тази рецепта е специалитет на шеф Мики – майстор на скарата в софийския ресторант Кандахар.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г телешка кайма (най-добре от бут и с около 5% мазнина)
  2. 100 г краве кашкавал, нарязан на ситно
  3. 100 г бекон, нарязан на ситно
  4.  лук, нарязан на ситно (на вкус, по желание)
  5.  лют червен пипер, по желание
  6.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всички продукти се омесват много добре с каймата. Оставя се да отлежи поне 2 часа.

  2. 2.

    Оформят се 4 големи кюфтета с дебелина около един пръст.

  3. 3.

    По желание се намазват със зехтин или олио и се пекат на средно силна скара 4-5 мин. от едната страна и още 3-4 мин. от другата.

  4. 4.

    Гарнират се със ситно нарязан лук и домашна лютеница.
     


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари