Пикантни шоколадови трюфели
Шоколадовите трюфели са символът на класическото сладкарско майсторство. И макар да съществуват много тайни и тънкости за приготвянето им, рецептата, която ви предлагаме със сигурост ще даде един повече от задоволителен, ароматен и много вкусен резултат.
СъставНеобходими продукти за 20 - 30 броя
- 200 мл сметана
- 4 карамфилчета, смлени
- 1 щипка канела
- 1 щипка смляно чили
- 200 г тъмен шоколад,с мин. 60% какао, начупен на малки парченца
- 4 с. л. какао
Начин на приготвяне
- 1.
Малка правоъгълна тавичка се обвива с прозрачно фолио.
- 2.
Сметаната се загрява почти до завиране, заедно с канелата, чилито и карамфила. Прибавя се шоколадът и се разбърква, докато се разтопи напълно. Сместа се изсипва в тавичката, охлажда се и се прибира в хладилника, за да стегне добре. Ако има нужда се поставя във фризера за 20 мин. Изважда се и се нарязва на малки кубчета .
- 3.
Кубчетата се овалват в какаото и се слагат в хладилника до поднасянето.