Пикантни кюфтенца
Тази рецепта за сочни печени кюфтета е добре дошла за любителите на лютата храна, но със сигурност и останалите месоядни ще й се зарадват.
СъставНеобходими продукти за 4
- 500 г телешка кайма
- 1 яйце
- 1 печена люта чушка
- 1 червена печена чушка, ситно нарязана
- 1 ч. ч. трохи от пълнозърнест хляб
- 3 с. л. кисело мляко
- 1 с. л. MAGGI® Унисос
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 1 ч. л. сушен риган
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 ч. л. джинджифил, ситно нарязан
- за гарниране:
- 1 ч. ч. прясна сварена или замразена царевица
- 1 червена чушка, ситно нарязана
- 1 домат, обелен и нарязан на кубчета или чери домати
- 2 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 1 с. л. копър, ситно нарязан
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Печената люта чушка се обелва, срязва се наполовина, отстранява се семето и се нарязва на ситно.
- 2.
Трохите се разбъркват с киселото мляко и MAGGI® Унисос. Каймата се омесва с накиснатите трохи, яйцето, двата вида чушки, чесъна, ригана, магданоза и джинджифила. Оформят се 8 кюфтета.
- 3.
Изпичат се на грил или в тиган с 1 с. л. загрято олио или зехтин.
- 4.
За гарнитурата зехтинът се загрява и в него се слагат чушките и царевицата. Разбъркват се 3-4 мин., добавят се чесънът, доматът и копърът. Овкусява се със сол и пипер на вкус.
- Грюнер велтлинер Гренаш блан
- Свежо младо червено България/Европа Свежо младо червено Нов свят
- Младо вино/Божоле нуво Пино ноар Нов свят
- Мелник Мавруд
- Памид Рубин
- Мерло Европа/България Каберне совиньон Европа/България
- Карменер Чили/Нов свят Карменер България/Европа
- Малбек България/Европа Червено Испания
- Червено Австрия Розе България