Начало За нас Реклама Контакти

Пикантни карфиолени хапки

Снимка за Пикантни карфиолени хапки
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Едва загатнатата лютивина на карфиола чудесно се допълва от "горещо" овкусеното масло и апетитния аромат на риган в тази лесна и бърза рецепта. А съблазнителният нагарчащ вкус на сусама завършва цялата тази кулинарна хармония.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 глава карфиол, нарязан на малки розички
  • 50 г краве масло
  • 1 ч. л. риган
  •   лют сос на вкус
  • 1 с. л. сусам
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се стопява и в него се слагат риганът, лутивият сос и черният пипер.

  2. 2.

    Карфиолът се намазва с ароматното масло и се посолява. Слага се в застлана с хартия за печене тавичка и се пече 20 мин. на 200°С, като от време на време се разбърква, докато хубаво се зачерви от всички страни. Десет минути преди края на печенето се поръсва със сусам.

Вариации:
Опитайте и с други подправки - розмарин, майонаран, мащерка, чесън и пр.

Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари