Пикантни карфиолени хапки
Едва загатнатата лютивина на карфиола чудесно се допълва от "горещо" овкусеното масло и апетитния аромат на риган в тази лесна и бърза рецепта. А съблазнителният нагарчащ вкус на сусама завършва цялата тази кулинарна хармония.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 глава карфиол, нарязан на малки розички
- 50 г краве масло
- 1 ч. л. риган
- лют сос на вкус
- 1 с. л. сусам
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се стопява и в него се слагат риганът, лутивият сос и черният пипер.
- 2.
Карфиолът се намазва с ароматното масло и се посолява. Слага се в застлана с хартия за печене тавичка и се пече 20 мин. на 200°С, като от време на време се разбърква, докато хубаво се зачерви от всички страни. Десет минути преди края на печенето се поръсва със сусам.
Вариации:
Опитайте и с други подправки - розмарин, майонаран, мащерка, чесън и пр.