Пикантни агнешки котлети
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 агнешки котлети
- 4 с. л. кисело мляко
- 1 ч. л. лют червен пипер
- 1 с. л. лимонов сок
- ½ ч. л. настъргана кора от лимон
- ½ ч. л. кимион
- ½ ч. л. черен пипер
- ½ ч. л. кориандър
- 1 щипка канела
- 1 с. л. олио
- 1 ч. л. настърган джинджифил
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 домат нарязан на ситно
- пресед джоджен или магданоз за поръсване
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Киселото мляко се разбива с червения пипер, лимоновия сок, лимоновата кора, кимиона, черния пипер, кориандъра и канелата. Добавя се малко сол и в така приготвената марината се слагат котлетите да постоят поне 2 часа в хладилник.
- 2.
Отцеждат се от млечната смес, леко се поръсват с олио и се изпичат на грил или грил-тиган, докато станат крехки.
- 3.
В тиган се загрява олиото. Добавят се лукът и джинджифилът. Подправят се с щипка сол, кимион и черен пипер. Слага се доматът и се разбърква, докато се изпари течността. Добавят се пържолите, разбъркват се леко в соса, поръсват се с пресен кориандър или магданоз и се поднасят.
Вариации - Опитайте рецептата с пилешко филе.