Пепър стек с гъбен сос
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг телешко бонфиле, нарязано на 4 парчета по 250 г
- 4 с. л. олио
- 150 г масло
- 100 мл бяло вино
- 1 кубче MAGGI® Гъбен бульон
- 500 мл гореща вода
- 2 с. л. брашно
- 2 с. л. пипер меланж - бял, зелен и розов, грубо смлени
Начин на приготвяне
- 1.
Шареният пипер се слага в плитка чиния и всеки от стековете се натиска добре в пипера, за да проникне максимално в месото. Стековете се посоляват.
- 2.
В тиган се загрява 1 с.л. олио и парченце масло. Слага се месото и се пече, като се обръща от време на време, докато се получи желаната степен на готовност - а л'англе, средно или добре изпечено. Ако има нужда, за всеки стек се слага допълнително олио или масло.
- 3.
Кубчето MAGGI® Гъбен бульон се разтваря в 500 мл гореща вода. От тигана от печенето се отстранява мазнината и вътре се налива виното. С помощта на дървена шпатула се обират добре всички останали парченца месо и виното се оставя да изври, докато остане наполовина. Прецежда се. Към него се прибавя гъбеният бульон.
- 4.
В 2 с.л. от отделената мазнина се запържва брашното, постепенно в него се налива бульонът с виното, докато се получи желаната гъстота, като се бърка непрекъснато. Прибавя се и останалото масло, нарязано на кубчета.