Начало За нас Реклама Контакти

Пепър стек с гъбен сос

Снимка за Пепър стек с гъбен сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг телешко бонфиле, нарязано на 4 парчета по 250 г
  • 4 с. л. олио
  • 150 г масло
  • 100 мл бяло вино
  • 1 кубче MAGGI® Гъбен бульон
  • 500 мл гореща вода
  • 2 с. л. брашно
  • 2 с. л. пипер меланж - бял, зелен и розов, грубо смлени

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Шареният пипер се слага в плитка чиния и всеки от стековете се натиска добре в пипера, за да проникне максимално в месото. Стековете се посоляват.

  2. 2.

    В тиган се загрява 1 с.л. олио и парченце масло. Слага се месото и се пече, като се обръща от време на време, докато се получи желаната степен на готовност - а л'англе, средно или добре изпечено. Ако има нужда, за всеки стек се слага допълнително олио или масло.

  3. 3.

    Кубчето MAGGI® Гъбен бульон се разтваря в 500 мл гореща вода. От тигана от печенето се отстранява мазнината и вътре се налива виното. С помощта на дървена шпатула се обират добре всички останали парченца месо и виното се оставя да изври, докато остане наполовина. Прецежда се. Към него се прибавя гъбеният бульон.

  4. 4.

    В 2 с.л. от отделената мазнина се запържва брашното, постепенно в него се налива бульонът с виното, докато се получи желаната гъстота, като се бърка непрекъснато. Прибавя се и останалото масло, нарязано на кубчета.


Галерия
Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари