Начало За нас Реклама Контакти

Печено агнешко бутче с джин

Снимка за Печено агнешко бутче с джин
180
Време за приготвяне: 3 часа + 2 часа за мариноване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Хвойновият дъх на джина, смолистият аромат на ригана и характерният мирис на сготвения чесън хармонират с агнешкото месо по неповторимо съблазнителен начин.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  • 1 агнешко бутче
  • 100 мл зехтин
  • 1 ч. л. риган
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 50 мл джин
  • 1 ч. л. морска сол
  • 1 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1.

    Бутчето се обезкостява, обтрива се с морска сол, черен пипер, риган, чесън и джин. Слага се в тавичка и се залива със зехтина. Отново добре се обтрива. Оставя се да се маринова поне 2 часа на хладно. Завива се на стегнато руло и се овързва на няколко места със здрав бял памучен конец, за да запази формата си при печене.

  • 2.

    Месото се поставя върху решетка и се слага да се пече 20 мин. във фурна, загрята на 220° С, и се допича 90 - 120 мин. на 150° С или докато месото стане крехко. По време на печенето се обръща няколко пъти, за да се зачерви равномерно.

  •  
Подходящи типове вина
Апр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари