Печени зеленчуци
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
За порция: 170 кал., 5 г протеин, 15 г въглехидрати, 11 г мазнини, 0 мг холестерол, 5 г фибри
СъставНеобходими продукти за 4 порция
- 2 средни тиквички, нарязани на парчета
- 1 средна зелена пиперка, нарязана на ивички
- 1 средна червена пиперка, нарязана на ивички
- 1 глава червен лук
- 300 г бланширан зелен фасул
- 1 ч. л. сол
- ½ ч. л. черен пипер
- 3 ч. л. зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
За да се бланшира фасулът, се слага в тенджера 1 л вода да заври, посолява се с 1 ч.л. сол, слага се за 5 мин. почистеният фасул, след това се изважда и добре се отцежда в гевгир.
- 2.
Фурната се загрява до 230°С. Слагат се нарязаните зеленчуци в тавичка, поръсват се с мазнината и подправките, разпределят се на по-тънък пласт и се запичат 30 минути, като от време на време се разбъркват.
Идея:
При сервиране печените зеленчуци могат да се подправят с лимонов сок и пресован чесън.
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари