Печени пълнени гъби
Вероятно всеки уважаващ себе си кулинар разполага с богат набор от рецепти за култивирани печурки, но ние ви предлагаме една свежа вариация на класическите пълнени гъби. Плътното и засищащо синьо сирене е съчетано със спанак, който олекотява вкуса и придава допълнителен аромат.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 6 едри гъби печурки
- 100 г синьо сирене
- 100 г спанак
- 1 с. л. зехтин
- 2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне
- 1.
Гъбите се почистват от пънчетата. Във всяка се слага по щипка сол и се поставят в загрята на 200˚ С фурна за 10 мин. Изхвърля се отделената в гъбите вода и отново се нареждат в тавичка.
- 2.
В загретия зехтин се слага нарязаният лук, разбърква се и след минута се добавя почистеният спанак и се бърка, докато завехне. Добавя се натрошеното сирене. С получената смес се пълнят гъбите и се слагат да се запекат, докато се зачервят.