Начало За нас Реклама Контакти

Печени кюфтета с кимион

Снимка за Печени кюфтета с кимион
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пикантните кюфтенца с доматен сос в тази рецепта са допълнени с типичното за Ориента ухание на кимион, което често се появява в българските национални ястия като отчетливо влияние на турската кухня.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г кайма
  • 3 филии сух бял хляб
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 връзка пресен лук, нарязанa на ситно
  • 1 яйце
  • 5 скилидки чесън, счукани
  • ½ ч. л. смлян кимион
  • ½ ч. л. лют червен пипер
  • 100 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
  • 2 кисели краставички, нарязани на ситно
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 400 г домати, обелени и нарязани на ситно
  •  сол и черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1.

    Хлябът се накисва в млякото, изтисква се и се натрошава.

  • 2.

    Каймата се омесва с хляба, лука, яйцето, чесъна, кимиона и лютия пипер. Посолява се и се подправя с черен пипер. Меси се поне 10 мин. Добавят се кашкавалът и киселите краставички.

  • 3.

    Оформят се малки кюфтенца, които се слагат в тава. Доматите се смесват с доматеното пюре, леко се подправят и с тях се заливат кюфтенцата. Пекат се 30 мин. на 180° С, или докато се зачервят.

  •  

Подходящи типове вина
Септ. 2011
Още подобни рецепти
Коментари