Печени кореноплодни по британски с млечен сос
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Класическите за Англия вкусове на печените есенно-зимни подземни зеленчуци винаги са добра идея в хладните годишни сезони. Още повече, че рецептата на Магда Генова от Гладната акула е толкова лесна за приготвяне.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 голям сладък картоф
- 1 голяма глава цвекло
- 6 моркова
- 4 пащърнака
- 1 с. л. тъмна кафява захар
- 1 ч. л. сух джинджифил
- 50 г масло
- 2 с. л. зехтин
- 4 клонки розмарин
- сол и черен пипер
- за соса:
- 200 г кисело мляко
- 2 с. л. заквасена сметана
- 2 с. л. див лук, нарязан на ситно
- 1 ч. л. пресен джинджифил, настърган
- 2 скилидки чесън, накълцани
- ½ ч. л. къри
-
сол, черен пипер, млян кимион на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се маслото, зехтинът, захарта и подправките.
- 2.
Зеленчуците се нарязват на пръчици. Намазват се със сместа и заедно с клонките розмарин се слагат в тавичка, застлана с хартия за печене. Пекат се около 30 мин. на 200 - 220° С.
- 3.
За соса всички продукти се разбъркват добре заедно.
Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари