Начало За нас Реклама Контакти

Печени кореноплодни по британски с млечен сос

Снимка за Печени кореноплодни по британски с млечен сос
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Класическите за Англия вкусове на печените есенно-зимни подземни зеленчуци винаги са добра идея в хладните годишни сезони. Още повече, че рецептата на Магда Генова от Гладната акула е толкова лесна за приготвяне. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 голям сладък картоф
  2. 1 голяма глава цвекло
  3. 6 моркова
  4. 4 пащърнака
  5. 1 с. л. тъмна кафява захар
  6. 1 ч. л. сух джинджифил
  7. 50 г масло
  8. 2 с. л. зехтин
  9. 4 клонки розмарин
  10.  сол и черен пипер
  11. за соса:
  12. 200 г кисело мляко
  13. 2 с. л. заквасена сметана
  14. 2 с. л. див лук, нарязан на ситно
  15. 1 ч. л. пресен джинджифил, настърган
  16. 2 скилидки чесън, накълцани
  17. ½ ч. л. къри
  18.  сол, черен пипер, млян кимион на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се маслото, зехтинът, захарта и подправките.

  2. 2.

    Зеленчуците се нарязват на пръчици. Намазват се със сместа и заедно с клонките розмарин се слагат в тавичка, застлана с хартия за печене. Пекат се около 30 мин. на 200 - 220° С.

  3. 3.

    За соса всички продукти се разбъркват добре заедно.
     


Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари