Начало За нас Реклама Контакти

Печени домати с пармезан

Снимка за Печени домати с пармезан
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Съчетанието от домати и сирене отдавна си е спечелило статут на класика, но ние ви поднасяме царя на зеленчуците в средиземноморска компания – пармезан, босилек, риган и маслини. Ястието е съвсем леко пикантно благодарение на лютия сос и завършва с фина нотка на сусам.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 средно големи домата
  • 1 с. л. пълнозърнеста дижонска горчица
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин
  • 4 с. л. трохи от хляб
  • 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
  • 4 с. л. зелени маслини, нарязани на кръгчета
  • 1 печена чушка, нарязана на ситно
  • ½ ч. л. риган
  • 1 с. л. босилек, нарязан на ситно
  • ½ ч. л. Табаско чипотле
  • 4 с. л. настърган пармезан
  • 1 с. л. сусам за поръсване
  •   сол на вкус
  •   шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Доматите се срязват на две и леко се издълбават. Посоляват се малко и се намазват с горчица.

  2. 2.

    Трохите се смесват със зехтина, маслините, чушката, ригана, лука, босилека, лютия сос и пармезана. С получената смес се пълнят доматите, поръсват се със сусама и се слагат да се запекат в загрята фурна на 200°С за 10-15 мин.

Вариации - Прибавете към сместа леко запържен бекон или гъби.

Подходящи типове вина
Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари